Zamieszczone przez piotras74
Mrozy - płyn chłodzący
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Mrozy - płyn chłodzący
Witam
Nie wiem czy ktoś z was wczytał się w instrukcje obsługi w której to jest napisane ze fabrycznie moja Octavia zalana ma płyn chłodzący który nie zamarza do -25 st C. No własnie podobno wczoraj w warmińsko-mazurskim było w nocy -29 :shock: Nie myslicie że to troche mało do -25 st C ????Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
-
Szczerze mówiąc to ja to widzę inaczej... -29 to trochę przydużo ( mrozu ) jak na Polskę :diabelski_usmiech ...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Wydaje się być trochę mało. Mój płyn już po jakimś czasie eksploatacji wytrzymuje -31 st C. Ostatnio sprawdzałem
Komentarz
-
-
Co to znaczy spokojnie -25 G-12 to inne -29 C???Zamieszczone przez artszeJeżeli płyn G-12 w proporcji do minus 25 st. C to spokojnie.Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Komentarz
-
Jeżeli masz G12 z temperaturą do minus 25, to spokojnie poradzi sobie z temperaturą minus 30 stopni
Komentarz
-
No to mnie zastrzeliłeś. To po cholere tak piszą ?? Dla mnie -25 st C jest zawsze równe -25 st CZamieszczone przez artszeJeżeli masz G12 z temperaturą do minus 25, to spokojnie poradzi sobie z temperaturą minus 30 stopni
Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Komentarz
-
płyn G12 -woda:
1:2 do -20
1-1,5 do -27
1:1 do -38
Komentarz
-
moze "mozna uzywac do -25" nie oznacza "zamarza przy -25"?Zamieszczone przez mlacNo to mnie zastrzeliłeś. To po cholere tak piszą ?? Dla mnie -25 st C jest zawsze równe -25 st C
czyli jakis margines zostawili!?
Komentarz
-
Właśnie też tak myślę, zawsze jakiś margines musi byćZamieszczone przez mdo1czyli jakis margines zostawili!?
także -30' powinno wytrzymać
Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
Komentarz